Välkommen till Övergrans
Övergrans Jordbruk ligger i Mälardalen, gården är på 97 ha åker. Ett 25-tal får sköter naturvården. På 5 ha odlas energiskog (salix) som ska bli värme och el i Enköping. Hö liksom havre odlas för gårdens hästar och för försäljning till andra hästägare. Vi har 4 ha frilandsodlade grönsaker. Upplev landet i Övergran!

Övergrans Jordbruk
Övergrans Kyrkväg 1
746 93 BÅLSTA
Tel: 0171-522 22 Fax: 0171-523 10
Mobil: 070-5884184 eller 070-5866662
E-post: upplevlandet@overgrans-jordbruk.se
Klicka här för vägbeskrivning

Informationsblad om Övergrans jordbruk

Konferera och må bra! Välj mellan våra prisvärda paket för konferens och andra grupper!

Vi kan erbjuda ett antal olika paketlösningar med aktiviteter som tillfredställer de flesta smaker! Vad sägs om ölbryggning, ridning, matlagning tillsammans med en kock i vårt restaurangkök, utomhusbad i badtunna? Vi har moderna konferenslokaler för upp till 70 personer. Tack vare vårt samarbete med aktivitetsbolag kan vi erbjuda en mängd både spännande och lärorika aktiviteter. Fråga efter våra paketerbjudanden!

Paketerbjudanden >>

Mat som den smakade förr!

Maten som serveras på Övergran är baserad på lokalt framställda råvaror och lagad efter gamla traditionella recept. Vi använder ekologiskt odlade grönsaker och rotsaker. Bland specialiteterna finner du mjölksyrad gurka, lamm i alla former, viltkött samt kalvdans, tillagad på gården. Du kan också laga din egen middag under sakkunnig ledning av våra kockar.

Inspireras av våra recept >>

Vill du lära dig att brygga öl?

Gillar du att dricka öl? Det gör vi här på Övergran också! Så pass mycket att vi startat ett eget bryggeri med tillhörande Ölgille. Passa på att få ta del av vår erfarenhet och kunskap om öl och dess tillverkning. Vi erbjuder provsmakning med hemlagad ölkorv och andra tilltugg! Vi har också bryggdagar då ni deltar under en dag och brygger er egen öl.


Besök Övergrans Ölgille! >>

Bo på lantgård, bli bonde för ett par dagar!

Till oss på Övergran är alla välkomna att njuta av livet på landet. Ni bor i bekväma rum och serveras en väl tilltagen frukost. Det finns även möjlighet att laga egen mat. Lagar ni själva kan ni köpa hemodlade råvaror i vår gårdsbutik. Vi erbjuder många olika typer av aktiviteter för både vuxna och barn. Goda bad, fiske och båtmöjligheter. Ridläger sommartid. Vi är anslutna till "Bo på lantgård".


Länk till Bo på Lantgård >>

Se hur det är att bo på vår lantgård!

Hästaktiviteter i olika former!


Turridning på islandshäst är en lärorik och spännande upplevelse, både för den helt ovane och den mer erfarne ryttaren. Alla är välkomna gammal som ung, fullvuxen eller barn. Islandshästens säkerhet och goda temperament ger alla en chans att hos oss få uppleva den vackra Mälarnaturen från hästryggen. Vi har ett tjugotal islandshästar att erbjuda för turridning och kurser. Det finns också möjlighet att prova på körning med häst och vagn.

Turridning >>
Paketerbjudanden >>

Utskriftsvänlig sida